Kondens storslagna vetenskapliga och musikaliska cirkus

Nu är cirkusen med världens längsta namn i hamn :)! Vi har haft premiär med dunder och brak (så mycket det går under Corona-tider) och är nu redo för nya äventyr!

VÄlKOMMEN

Så roligt att ni vill följa med vår cellist Emeli på jakt efter artister till hennes storslagna musikaliska cirkus där hon är cirkusdirektör och varje rörelse har ett ljud! Färden går via professor Rosanna, ett ljud- orakel som kan svara på vad ljud egentligen är, vidare till Berlin och den obalanserade ballerinan My, för att sluta i Paris där den blyge mimaren Hjalmar tar mod till sig och gör en audition som sent ska glömmas. När Elefantdivan ansluter är cirkuskompaniet komplett!

Får vi be om största, möjliga, tyyysssstnad….

Välkommen till KONDENS STORSLAGNA, VETENSKAPLIGA, MUSIKALISKA CIRKUS! Här blandar vi lika delar nycirkus, ljuvlig barockmusik och ny elektronisk musik. Vi bjuder på klassiska cirkusakter men låter musiken stå i fokus, en dammsugare sjunga opera, jongleringsbollar bli musikaliska basgångar och en vinglande ballerina spela Vivaldis C-durkonsert på blockflöjt. Men – vi kan inte fixa allt själva – ibland behöver vi publikens hjälp för att bryta förtrollningar, rösta i battles och andra livsviktiga saker. Hoppas ni vill hjälpa till!

I ROLLERNA

CIRKUSDIREKTÖREN – Emeli Jeremias, cello LJUDPROFESSORN – Rosanna Gunnarsson, elektronik BALLERINAN – My Eklund, flöjter
MIMAREN – Hjalmar Risinger, cirkuskonster, fiol ELEFANTDIVAN – Electrolux CS50, sång av Hedvig Jalhed

HUR SKRIVER MAN MUSIK SOM LÅTER SOM CIRKUSKONSTER…?

– Idén till en musikalisk cirkus kom när vi började fundera på skillnader och likheter mellan musik och cirkusakter. Båda är ju rörelser, bara det att musik- ens rörelser inte syns! Går det att mäta och jämföra musikens och cirkusens rörelser? Hur låter en volt?

Vi ville också veta vad som krävs fysiskt för att utföra de olika konsterna och vad som är svårast – att utföra en hisnande trapets-akt eller att spela ett supersvårt solostycke för flöjt?

Tillsammans med Gymanstiska Institutet har vi jämfört data på fysisk och psykisk ansträngning hos cirkusartister och musiker när de utövar sina konst- former. Variabler som energiåtgång, puls, rörelsemönster har jämförts och resultatet visade att båda konstformer är lika svåra! De har också samma förmåga att underhålla och hänföra så vad bättre än att skapa en musikalisk cirkus och låta människor i alla åldrar förföras av musikens magi och cirkusens artisteri? – Idén till en musikalisk cirkus kom när vi började fundera på skillnader och likheter mellan musik och cirkusakter. Båda är ju rörelser, bara det att musikens rörelser inte syns! Går det att mäta och jämföra musikens och cirkusens rörelser? Hur låter en volt?

MUISK I FÖRESTÄLLNINGEN: Rosanna Gunnarsson samt utdrag från bl.a. SVANSJÖN, CARMEN och A.Vivaldis C-durkonsert