Ett mysteriskt musikaliskt möte dammar av frågor om tid och rum, från bus till allvar
En pojke från vår tid gör en tidsresa och hamnar i 1700- talet som ett osynligt spöke, mitt i en repetition för prinsessans dansfest. Pojken busar med musikerna, noter flyger och pojken blir av en slump synlig för de kungliga 1700-tals hovmusikanterna när de råkar spela och sjunga samma sång. Till slut längtar pojken hem och med hjälp av barnen lyckas han under buller och bång ta sig hem till vår tid.
Men vem var egentligen Spöket? En fråga som ofta diskuteras tillsammans med barnen efter föreställningen, och hur kunde pojken på riktigt hamna i 1700-talet? Är det möjligt att resa med musik? Vad fanns då och vad finns nu, likheter och olikheter samt finns det saker som aldrig dör, t.ex. spöken?
Musiken består främst av mästerverk från barocken. Vi spelar bland annat Te Deum av den franska barocktonsättaren Charpentier, ett stycke som än idag kan höras som intro till Eurovison Song Contest, Gubben Noak av Bellman samt delar av Drottningholmsmusiken av den svenska musikens fader, Johan Helmich Roman. I föreställningen framförs även en nutida schlager/låt på barockinstrument för att skapa igenkänning hos barnen.
Medverkande: Ola Sandström (sång och gitarr), My Eklund (blockflöjt), Lina Söderholtz (violin), Emeli Jeremias (cello)
Föreställningen har spelats genom bl.a. Länsmusiken i Stockholm, Estrad Norr samt Scenkonst Sörmland och ensemblen stöds av Kulturrådet.
Trailer för föreställningen kan du hitta på: https://kondens.blog/youtube/
Hemsidor för musiker: