Winter is coming (… eller den är faktiskt redan här :))!

Äntligen släpps första skivan Winter i vår serie ”Vivaldi in our heads” som bygger på A. Vivaldis fyra årstider.

Konserterna är omarrangerade för och av oss, duo Kondens och framförs i originaltappning. Som en spin-off på detta har vi sedan bett kompositörerna Per Egland samt Rosanna Gunnarsson och även själva tagit oss friheten att göra varsin variant av respektive årstid, helt utifrån våra egna huvuden. Detta för att lyfta fram faktumet att musik formas inte bara i lyssnarens utan även interpretens öra vilket även om vi ibland inte önskar det, oavsiktligt påverkar hur musiken framförs och även tas emot.

Vivaldi skrev årstiderna ca 1720 och de reflekterar Italiens, Venedigs dåtida årstider. Vi lever idag 300 år senare och fascineras fortsatt av hans musik trots att vår samtid, våra årstider i Sverige, kontext, referenser, preferenser och troligen associationer är ganska markant annorlunda än dem A. Vivaldi hade. Detta tänker vi påverkar hur vi idag uppfattar och även framför musiken.

Hur låter det i två musikers öron när de interpreterar Vivaldis mästerverk? Hur tänker några nutida kompositörer om årstiderna när de associerar fritt? Detta får ta plats på denna skiva och vi hoppas att ni kommer uppskatta denna och de tre kommande skivorna!

https://www.facebook.com/watch/?v=315093807247480

Här kan du se releasen för skivan på European Gramophone!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s