Premiär i Gamla Uppsala av BARNENS KARNEVAL

Detta är så spännande!! Nu står utställningen på plats med QR-koder vilket gör att besökare kan både se och höra utställningen hela sommaren, det känns fett! Detta är ett projekt som duo Kondens arbetat med sedan pandemin/COVID-19. Under 2020 när det inte längre gick att ge live-konserter funderade vi på hur vi skulle kunna nå ut med vår musik trots att det skulle kunna vara svårt att själva vara på plats. Vi landade i att göra en multi-modal utställning med tavlor i fokus och musik skriven till dessa som skulle kunna följa med på turné, även om mänskliga varelser inte var välkomna! Nu är ju musikscenen relativt öppen, så det problemet är löst, men detta koncept tänker vi kanske kan tillföra något nytt/annat i alla fall?! Det gör att en besökare kan avskärma sig under utställningen på plats och få ytterligare en dimension till tavlorna och konstverket ”Barnens Karneval”.

Jag och kompositören Per Egland satte ihop alla de gigantiska åtta stycken stafflina dagen innan premiär och fick precis tavlorna på plats innan kyrkan i Gamla Uppsala på nytt fylldes av människor. Gamla Uppsala är en av Sveriges viktigaste historiska platser och om ni inte har varit där, besök det och passa på att kolla in vårt nya projekt – Barnens Karneval!

Något roligt är att publik redan nu börjat ge positiv feedback! Från gäst boken i Gamla Uppsala efter releasekonserten för ”Barnens Karneval”

”Tack för konserten ikvell 2, Juli -22. Ord blir fattiga när musiken er så RIK. Tack till kyrkan och till My och Lisa!” Norsk besökare

Konstnär: Joel Hultdin, www.joelhultdin.com

Kompositör: Per Egland, www.peregland.se

Skivbolag: European Gramophone

SPOTIFY: Barnens Karneval

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s