December

Under november och delar av december har duo Kondens (med inhopp av Akane Kusakabe på cembalo) spelat några konserter bl.a. i St Johannes kyrka i Malmö och även förberett inför en resa till Israel, Tel-Aviv. I Israel deltog vi i Tel-Avivs internationella blockflöjts festival och passade även på att besöka Jerusalem och Döda Havet. En upplevelse för livet. Jag och Akane valde att ta våra barn med oss, kul om även aningen ansträngande, haha.

Väl i Tel-Aviv visade det sig att mitt telefonabonnemang inte fungerade så största delen av vistelsen var jag utan telefon. Det värsta var faktisk inte att inte kunna googla, även om jag nog trott det, utan att google-maps inte fungerade och att inte kunna ringa någon. Akane hade dock en telefon som fungerade så det löste sig för det mesta. Det som var mest fascinerande i Israel var så klart kulturen som verkligen är helt annorlunda men även att ALLT stod på hebreiska, inga skyltar ”what so ever” på engelska.

Det kulturarv som finns i Israel och som även påverkar oss idag var även väldigt spännande att uppleva, jag tror aldrig att jag tidigare upplevt ”historiens vingslag” så påtagligt som där! Den gode samariten, kung Herodes palats, romarnas invasion och även den fortsatt pågående konflikten mellan Israel-Palestina blev verklig och min/vår roll i historien blev i.o.m. det tydligt satta i ett nytt perspektiv.

Vi fick även lyssna på lysande ”up coming” blockflöjtister från världens alla hörn, vilket var väldigt intressant och imponerande.

Tack till Kulturrådet som gjorde denna resa möjlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s