Spöket tillbaka på Mälåkers slott

På Mälåkers slott lever en ”sann” spökhistoria om en blodfläck som inte går att tvätta bort kvar. Blodfläcken i sig är dock försvunnen eftersom golvet byttes ut vid senaste renoveringen. Under 1700-talet levde familjen von Fresen på slottet och senare i slutet av 1800-talet kom slottet i familjen Sjögren-Nobels ägor. I slottets väggar göms alltså hemligheter och kanske samtal som spelat roll för vår historias utveckling. Mycket intressant tycker vi.

Mälåkers slott ligger väldigt vackert och slottsföreningen är aktiv, engagerad och kunnig. Spöket fick inbjudan om att än en gång komma och gästa slottet och spela för mellanstadieklasser, vilket var lika kul som förra.

Här kommer lite bilder från spelningen i september…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s