Nya videos!

Jihoo, äntligen börjar vi göra lite filmer på youtube. Är väl en relativt logisk konsekvens av Covid-19 och kanske en av de få egentligt positiva, så…

Håll till godo!

Den första videon är ett utkast till något som vi tänker ska bli ”Vivaldi in our heads” – ett projekt där Kondens samarbetar med kompositörerna Per Egland och Rosanna Gunnarsson. – Hur låter Vivaldis årstider i våra respektive huvuden? Kompositörer vs musiker, vad tänker musikerna när de spelar årstiderna, vad associerar vi idag några hundra år senare till när det gäller årstiderna. Skillnaden i upplevelse av både faktiska årstider och Vivaldis årstider mellan en 41-årig blockflöjtist som vuxit upp runt omkring i Sverige, varit aktiv mot rasism i sin ungdom med pågående klimatångest samt stark övertygelse om att det bästa i livet är musik VS en snart 40-årig organist som egentligen tänkt bli pianist, uppvuxen i stor syskonskara med hemlig önskan om att designa kläder fast hon egentligen bara vill att det ska vara fred på jorden, är nog stor. Hur låter våra årstider… I projektet kommer naturalistiska ljud och ljudande tankar/tal blandas hej vilt och resultera i ytterligare en remix av Vivaldis Årstider, möjligtvis en mindre respektfull sådan i jämförelse med tidigare, då vårt syfte är att låta dem resa i tiden och återspegla personliga tolkningar/upplevelser av våra årstider.

Nästa video är ett arr av Vivaldis Sommaren som vi spelade i konsertant version i Tyskland förra sommaren.

Videon därefter är från en konsert i Öjebyn Piteå då vi spelade Bach.

Resterande videos är trailers för Kondens storslagna vetenskapliga och musikaliska cirkus. Mer info om den kommer finnas på separat sida inom kort.

Från Öjebyns kyrka augusti 2020
Trailer för vår nya cirkus
Trailer nr 2 för vår nya cirkus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s