”Wind on Wind”

8 mars på Internationella kvinnodagen gav duo Kondens en konsert med kvinnor i fokus. Både kompositörerna samt framförarna var kvinnor och vi uruppförde Maria Löfbergs verk ”Wind on Wind”. Det var spännande att blanda in musik av/med Whitney Houston i ett annars klassiskt och folkmusikbaserat program. En kommentar som vi fick av en besökare var att hen önskat att texten till de verk som var textbaserade skulle ha funnits med i programbladet. Det är en intressant reflektion och förslag, som kommentar så finns det olika sätt att förhålla sig till musik och det kan finnas förtjänster i att inte presentera en text (som inte framförs) eftersom det skapar utrymme för egna tolkningar och ett större fokus på musiken och den egna fantasin. Å andra sidan är det möjligt att vissa aspekter i musiken går förlorade när texten till stycken som bygger på en stark text inte presenteras. Jag tänker att det finns både för och nackdelar med detta. Nästa konsert med detta program tror jag att vi kommer ta med texterna och lämna upp till publiken att antingen läsa dem eller inte.

Det var som vanligt fantastiskt roligt att spela i Umeå och publiken var entusiastisk och varm, vilket alltid värmer en hjärta. Det är något speciellt med att kasta sig ut med ett nytt program/koncept och ny repertoar och mötas med i alla fall till största delen kärlek. Vi fick även en fin recension i VK, vilket vi tackar för! Vi vill även tacka Maria Löfberg för ett mycket fint och uppskatta stycke, en av åskådarna uttryckte att hen upplevde att verket pratade/samtalade med hen!

Tack Anette Contardo för bilden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s